Začal mezitřídní turnaj ve fotbale

V prvním týdnu po vysvědčení začal na naší škole fotbalový turnaj, který bude trvat až do května letošního roku. Ve třech skupinách se v následujících týdnech navzájem utkají třídní výběry bojující o dobré výsledky a respekt ostatních tříd. Celý turnaj přichystal a organizuje Studentský senát GymBk.

V úvodním zápase turnaje se utkala 3.A s kvintou A. Žáci třetího ročníku udrželi post papírového favorita a kvintu porazili 8:4. Velkou zásluhu na vítězství měl Jan Horáček, který čtyři branky dal, na další dvě přihrál a ukázal, že je horkým favoritem na získání trofeje pro nejlepšího střelce turnaje.

Ve středu sehráli svůj první zápas hráči sexty B a kvinty B. Sexta většinu zápasu kontrolovala skóre, avšak v posledních pěti minutách inkasovala hned čtyřikrát a zápas prohrála výsledkem 5:3. Kvinta tak ukázala, že je možné porazit i starší ročníky.

Čtvrteční ráno patřilo nižšímu gymnáziu. Otevíracího zápasu skupiny C se účastnily třidy sekundy A a kvarty B. Kvarta vstoupila do zápasu lépe a v prvních čtyřech minutách si vybudovala tříbrankové vedení. I přes to se žáci sekundy vzchopili a utkání podstatně zdramatizovali. Otočit skóre a zařídit senzaci se jim ale nakonec nepodařilo. Kvarta uhájila své vedení a vyhrála 7:5.

Na každý zápas se přišlo podívat asi 20 diváků, ale pořadatelé čekají postupně vyšší návštěvnost, a to především na zápasech hráčů septimy B, které podporuje celá třída.

Po jarních prázdninách se v turnaji utká septima A s 2.A, septima B se sextou A a sekunda B s kvartou A.

Jan Pořízek, hlavní pořadatel

Publikováno: 9.února 2013, Ivo Grim
Po 23. 12. - Pá 3. 1. Vánoční prázdniny
Čt 9. 1. 2025 Konzultační den, 15:00-17:30

So 11. 1. 2025

Den otevřených dveří, 9:00-17:00

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: kancelar@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies