Přihláška ke stravování: stáhnout
Odhlášení ze stravování během školního roku: stáhnout
Žák je odhlášen ze stravování pouze na základě vyplnění a odevzdání tohoto formuláře.
Jídelna – v 1. patře přístavby.
Vydávání obědů: 11:25 – 13:10
Výběr: ze dvou jídel
V případě nemoci (při neodhlášení oběda) má žák nárok odebrat stravu první den do jídlonosiče, a to za původní cenu. Další dny nemoci je povinen stravu odhlásit.
Žáci si odebírají stravu na základě přiložení čipu.
Pokud žák daný den čip zapomene, odebere oběd na základě nahlášení čísla náhradního výdeje, které je povinen znát.
Pokud žák čip ztratí, zakoupí si u F. Plačka (dveře 105) čip nový - cena čipu je 100 Kč.
Žák je přihlášen ke stravování na dobu neurčitou.
Vedoucí jídelny: Eva Vlachová (jidelna@gymbk.cz, 516 412 623)
Více informací ve vnitřním řádu školní jídelny
jak přihlásit/odhlásit
objednávkový portál: Vstup →
objednávkový terminál (box na stěně před jídelnou)
přihlásit či odhlásit oběd prostřednictvím stravovacího teminálu je možné nejpozději 2 pracovní dny předem
e-mailem: jidelna@gymbk.cz
telefonicky: 516 412 623 (6:30 – 14:00)
osobně: v kanceláři školní jídelny (Po – Pá: 7:00 – 10:00, 13:00 – 14:00)
termín přihlášení/odhlášení
do 14:00 předešlého dne (nebo do 8:00 téhož dne – pouze však osobně či telefonicky)
POZOR: oběd č. 2 je nutné objednat min. 2 pracovní dny předem!
Pokud si žák odběr jídla nezruší nebo nepřehlásí (na jídlo č. 2), má automaticky objednané jídlo č. 1.
cena oběda - nově od 1. 8. 2023: 38 Kč (pro žáky ve věku 11 – 14 let), 39 Kč (pro žáky ve věku 15 let a více)
trvalým příkazem: č. ú.: 19-4803690277/0100 KB, nutno uvádět variabilní symbol, částka: nově 760 Kč
splatnost: 20. dne v každém měsíci (nutno platit měsíc dopředu, obědy se platí zálohově)
přeplatek: vyplácí se vždy za školní rok (v červenci) převodem na účet strávníka
Poskytování informací o potravinách spotřebitelům
„Alergeny v zařízeních společného stravování“
Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Záměrem je dosažení ochrany zdraví strávníka a zaručení práva na informace o potravinách a pokrmech, které konzumujeme. Pro zařízení školního stravování – školní jídelny vyplývá povinnost informovat spotřebitele o tom, zda se v nabízené potravině nebo pokrmu vyskytují látky nebo produkty vyvolávající alergie nebo nesnášenlivost, jejich seznam je v Nařízení EU č. 1169/2011 přímo uveden.
Potravinovým alergenem může být jakákoli potravina, v souladu s Nařízením EU č. 1169/2011 bude od 13. 12. 2014 nutno označovat vybraných 14 alergenů. Bude se jednat pouze o zajištění informovanosti strávníků, nikoli o povinnost zajistit dietní stravování odpovídající individuálním dietním požadavkům. Označení alergenů v pokrmech nebude znamenat snížení kvality stravování nebo dokonce nebezpečí připravovaného pokrmu.
Příklad uvedení alergenů na jídelníčku:
Oběd | Obsahuje alergeny | |
Pondělí | Zeleninová polévka s kuskusem | 1, 9 |
Pečené kuře s rýží, okurkový salát, voda s mátou | - | |
Úterý | Polévka špenátová | 1, 3, 7 |
Rybí filé na másle, brambory, mrkvový salát, voda s citronem | 4, 7 |
Seznam alergenů v souladu s Nařízením č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům:
1 obiloviny obsahující lepek (1A pšenice, 1B žito, 1C ječmen, 1D oves, 1E špalda)
2 korýši a výrobky z nich
3 vejce a výrobky z nich
4 ryby a výrobky z nich
5 jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6 sójové body (sója) a výrobky z nich
7 mléko a výrobky z něj
8 suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy (8A vlašské ořechy, 8B lískové ořechy, 8C mandle, 8D kešu, 8E pistácie)
9 celer a výrobky z nich
10 hořčice a výrobky z ní
11 sezamová semena (seznam) a výrobky z nich
12 oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13 vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 měkkýši a výrobky z nich
V Blansku, 1. 12. 2014 Eva Vlachová, vedoucí stravování
Pá 22. 11. | Společenský večer absolventů, Dělnický dům, 20,00-02,00 hodin |
Po 23. 12. - Pá 3. 1. | Vánoční prázdniny |
Čt 9. 1. |
Konzultační den, 15,00-17,30 hodin |