Recitační soutěž

V pondělí 3. února 2020 jsme v naší škole uspořádali recitační soutěž. Jako každý rok se žáci připravovali do tří kategorií podle věku: prima + sekunda, tercie + kvarta a vyšší gymnázium. Letos se přidala i kategorie nová, a to dramatické scénky.

Na pomyslném jevišti vystoupilo 36 účastníků. V přednesu soutěžili jednotlivci i vícečlenné skupiny. Zazněly známé verše Erbenovy, Puškinovy nebo Wolkerovy, nová byla pro posluchače cimrmanovská báseň nebo báseň Radka Malého. Překvapením bylo předvedení skladby Miloslava Bureše Otvírání studánek.

V jednotlivých kategoriích nebyla udělena všechna místa, každopádně první kategorii ovládly studentky sekundy, a to na 1. místě Kristýna Klopcová. O 2. místo se podělily Jana Suchá a Anna Kratochvílová. V druhé kategorii zazářila kvartánka Magdaléna Musilová. Následovala ji Anna Králová z téže třídy. Ve třetí kategorii bylo uděleno 2. místo Julii Kostovové a 3. místo Jakubu Vizinovi. Nejvíce nás pobavily dramatické výstupy. Moderní Pohádka o perníkové chaloupce odhalila herecké zkušenosti studentek sekundy. O tom, že peníze znamenají štěstí, nás přesvědčila Anežka Fedrová se svými herci z primy a Pohádku o Dvanáctkovi předvedla další primánská skupina.

Letošní školní kolo považujeme za vydařené a těšíme se na přehlídku v Městské knihovně Blansko.

Soutěž připravily Mgr. Miroslava Komárková a Mgr. Lenka Suchá.

 

Publikováno: 5.února 2020, Jana Doskočilová
   
  So 29. 6. - Ne 1. 9. Hlavní prázdniny

 

 

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies