Informace o přijímacích zkouškách 2021

Gymnázium Blansko, příspěvková organizace

 

Obor 79 – 41 – K/41 čtyřleté studium (pro žáky z 9. třídy)

  • v roce 2020 jsme měli 110 přihlášek v 1. kole a 24 přihlášek ve 2. kole a přijali jsme 60 uchazečů
  • v letošním školním roce budeme přijímat 75 uchazečů
  • všichni uchazeči bez ohledu na jejich počet vykonají státem zadávané testy z MAT a ČJL (CERMAT)
  • dále budeme zohledňovat prospěch za pololetí 8. a 9. třídy ZŠ
  • zohledňujeme předmětové olympiády, nezohledňujeme žádné další školní ani mimoškolní aktivity

Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci přípravné kurzy tento školní rok pořádat nebudeme.

Další informace o přijímacím řízení na čtyřleté studium najdete zde.

 

Obor 79 – 41 – K/81 osmileté studium (pro žáky z 5. třídy)

  • v roce 2020 jsme měli 125 přihlášek a přijali jsme 30 uchazečů
  • v letošním školním roce budeme přijímat 30 uchazečů
  • všichni uchazeči bez ohledu na jejich počet vykonají státem zadávané testy z MAT a ČJL (CERMAT)
  • dále budeme zohledňovat prospěch za pololetí 5. třídy ZŠ
  • zohledňujeme účast a umístění v matematické olympiádě, nezohledňujeme žádné další školní ani mimoškolní aktivity

Další informace o přijímacím řízení na osmileté studium najdete zde.

 

Termín pro podání přihlášek je do 1. 3. 2021.

 

PZK pro čtyřleté studium se budou konat 3. 5. a 4. 5. 2021.

PZK pro osmileté studium se budou konat 5. 5. a 6. 5. 2021.

 

 

V Blansku 22. 1. 2021                                                 

Mgr. Radek Petřík, ředitel školy

Publikováno: 4.února 2021, Ivo Grim
Pá 22. 11. Společenský večer absolventů, Dělnický dům, 20,00-02,00 hodin
Po 23. 12. - Pá 3. 1. Vánoční prázdniny

Čt 9. 1.

Konzultační den, 15,00-17,30 hodin

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: kancelar@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies