Hřebečské důlní stezky - první bronzová expedice DofE

Začala naše první ostrá DofE expedice!

Velkou výzvu naší bronzové úrovně jsme se vydali splnit celkem čtyři: Adam, Adéla, Petra a Magdaléna. Nasedli jsme na vlak a vyrazili společně směr Česká Třebová a Mladějov na Moravě. Ve vlaku probíhalo poslední plánování detailů trasy, diskuze o místě na přespání a dalších nezbytnostech. Za cíl jsme si zvolili najít a zmapovat tři cache (kešky), které měly být cestou, několik štol po trase Hřebečské důlní stezky, zvládnout základy táboření, přespat v lese a ujít 30 km v krásné přírodě s batohem na zádech.
 

 

První den jsme ušli necelých 10 kilometrů, po cestě jsme navštívili rozhlednu Strážný vrch a našli kešku. Před setměním jsme odrazili na rozcestí, odkud vedly čtyři cesty. Ta naše byla sice nejmíň schůdná, ale cíl prvního dne - štola Josefka - se blížil, a tak jsme neohroženě pokračovali. Bahno po cestě bylo ale předzvěstí vlhka u štoly a my jsme záhy zjistili, že místo na spaní budeme muset jít hledat jinam. Přesunuli jsme se ještě asi kilometr a tam se utábořili – uvařili jsme si čaj a polévku, na ohni opekli špekáčky. Potom jsme na sebe navlékli nejteplejší oblečení, co jsme měli, a pomalu se uložili ke spánku.
 

více fotografií...

 

Ráno jsme opět uvařili čaj, místo rozcvičky jsme se podívali na vyhlídku Nad Doly a v oboře jsme našli druhou kešku. Sbalili jsme stan a vyrazili na další cestu.

V pátek jsme nakonec místo plánovaných 20 kilometrů ušli skoro dvaadvacet a něco málo po páté hodině jsme po maratónském výkonu dorazili do Březové nad Svitavou. Odtud jsme se vrátili zpět do Blanska.

 

Děkujeme našim učitelům Tomáši Matějkovi a Davidu Kopalovi za vedení v naší bronzové úrovni a už teď se těšíme na úroveň stříbrnou!

 

Magdaléna Musilová, septima

 

 

 

 

 

Publikováno: 20.října 2022, F. Plaček
  Po 20. 5. - Čt 23. 5. Ústní maturity
  Po 20. 5. 1.ABC, 2.AB, XA - ředitelské volno

  Út 21. 5.

1.AB, 2.AB, XA, 3.AB, MA - ředitelské volno

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies